Benvolguts associats i associades,

 Us recordem que el passat 12 de maig va entrar en vigor l’ampliació de l’obligació de registrar diàriament la jornada dels treballadors, també als que presten els seus serveis a jornada completa.

 L’empresa ha de garantir el registre diari de la jornada, que ha d’incloure l’hora concreta d’inici i finalització de cada persona treballadora.

 S’organitzarà i documentarà aquest registre de jornada d’acord a la negociació col·lectiva (Conveni d’aplicació) o negociació amb els representants dels treballadors.

 Els registres han de conservar-se durant quatre anys i romandran a la disposició dels treballadors, dels representants dels treballadors i de la Inspecció de Treball i Seguretat Social. Incomplir aquesta obligació, independentment dels altres efectes que tingui respecte a la certesa de les accions interposades pels treballadors, serà una infracció greu que se sanciona amb multa de fins a 6.250 euros.

 Com la immensa majoria dels convenis col·lectius no estableixen una forma específica per al registre diari de la jornada, de moment s’entén que és vàlid qualsevol sistema o mitjà, en paper, mecànic o informàtic (infinitat d’aplicacions que han sorgit aquests mesos) que els permeti.

 No es consideren vàlids per a acreditar el compliment d’aquesta obligació l’horari general de l’empresa ni els quadrants horaris confeccionats de manera prèvia a la realització de la jornada.

 Una altra qüestió és el valor probatori de les formes de registre que estableixin els empresaris, sent si escau els jutges socials els qui tindran l’última paraula en aquest assumpte, que com sempre, queda en l’aire una vegada més.

 Per a qualsevol dubte o aclariment podeu contactar amb acat@acatfcl.cat

 Josep M Paños Pascual, President  ACAT

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *